Blog

Festes d’estiu i gató d’ametles: una combinació deliciosa

El solstici d’estiu, època de lluminositat, alegria, calor i fertilitat, s’identifica amb el moment de la collita i va lligat a nombroses celebracions. En l’antiguitat, després de les collites, l’home del camp sentia la necessitat d’agrair a les deïtats els béns obtinguts. Aquest pot ser el motiu pel qual la majoria de les festes majorsContinua llegint “Festes d’estiu i gató d’ametles: una combinació deliciosa”

Sant Joan, festivitats i rituals vinculats al solstici d’estiu

L’origen de la celebració del solstici d’estiu és pagà, una tradició que es remunta a molt abans de la implantació del cristianisme. És un culte al sol, a l’allargament del dia, que ja celebraven la majoria dels pobles de les civilitzacions antigues. A les Illes Balears i altres indrets del món, durant la nit entreContinua llegint “Sant Joan, festivitats i rituals vinculats al solstici d’estiu”

Dolços de Nadal artesanals

Pau Llull, forner al capdavant del Forn Fondo de Palma, es troba ja immers en les festes de Nadal, tot i que encara tot just començam el mes de desembre. Pau comenta que “la gent ja ens demana torró. Sembla que anam endarrer d’aquests tipus de dolç”. Al Forn Fondo ja estan preparats per aContinua llegint “Dolços de Nadal artesanals”


Segueix-nos

Reb nou contingut directament a la teva safata d’entrada.

%d bloggers like this: