Per carnaval, ensaïmada amb tallades

S’acosta Carnaval i la cuina mallorquina ens convida a tastar plats i dolços que no es fan la resta de l’any, com l’ensaïmada amb tallades.

Segons el Tradicionari de Mallorca, el Carnaval o Carnestoltes (el terme més antic) és el període immediatament anterior a la Quaresma. Tot i que a Mallorca es considera que a partir de Sant Antoni comença el temps de les disfresses, oficialment correspon als sis dies anteriors al Dimecres de Cendra, popularment denominats Darrers Dies.

El Dijous Llarder, o Jarder com es diu popularment a Mallorca, també conegut com a Dijous Gras és el dia que comença oficialment el Carnaval, un període d’excessos caracterítzat pel gran consum de carn derivada de la matança del porc i de les seves parts més greixoses.

La gastronomia és un dels elements característics del període carnavalesc possiblement pel cicle que el segueix, la Quaresma o Corema, un període que representa privacions dels plaers i dejuni durant set setmanes abans de la celebració del Diumenge de Pasqua. La greixonera de porc és un dels plats per excel·lència del Carnestoltes mallorquí.

Quant a la rebosteria, l’ensaïmada amb tallades és sense cap dubte el producte estrella dels Darrers dies, i es consumeix durant el Carnaval, abans de la Quaresma.

La ensaïmada amb tallades, a diferència d’altres tipologies d’aquest dolç tradicional mallorquí, no va farcida sinó que duu tallades de sobrassada i carabassat a sobre incrustades a la massa. A altres municipis de Mallorca també és costum menjar altres dolços com la greixonera de brossat, la coca bamba, o la coca amb ametlla.

Publicat per IDI

Institut d’Innovació Empresarial Q575018H Plaça de Son Castelló, 1 07009 Palma de Mallorca Info@idi.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: